Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Boris Brovtsyn

Boris Brovtsyn
  • 1977 (Rusland)
  • Studeerde o.a. bij Maya Glezarova in Moskou en voltooide zijn studie bij David Takeno aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen
  • Werkte als solist met Sir Neville Marriner, Vladimir Jurowski, Neemi Järvi, Marek Janowski, Vassili Sinaisky, Jan Pascal Tortelier, Mikhail Jurowski, Gerd Albrecht, Alexander Vedernikov, Michael Sanderling, Arvo Volmer en Antoni Wit 
  • Soleerde o.a. bij Orchestre de la Suisse Romande, London Philharmonic, Warsaw Philharmonic, het Royal Danish Orchestra, Russian National Orchestra, Berliner Rundfunk, São Paulo Symphony, Academy of St Martin in the Fields en de BBC Symphony, Philharmonic en de Schotse orkesten
  • Was tussen 2010 en 2016 docent aan de Guildhall School of Music and Drama en is nu professor aan de Musik und Kunst Privatuniversität in Wenen
  • Heeft als fervent kamermusicus samengewerkt met Janine Jansen, Gidon Kremer, Mischa Maisky, Kyung-wha Chung, Itamar Golan, Julian Rachlin, Clemens Hagen, Maxim Rysanov, Daishin Kashimoto, Martin Fröst, Nelson Goerner en Denis Matsuev bij festivals als Verbier, Edinburgh, Salzburg, Stavanger, Campos do Jordao, Annecy, Utrecht, Jeruzalem, Moskou’s December Nights en het Enescu Festival in Boekarest
  • Verscheen op tal van cd’s bij de labels Decca, BIS, Onyx en Naxos. De opnamen van kamermuziekstukken van Schubert en Schönberg met Janine Jansen won de ECHO Klassik-prijs. Het Brahms-klarinetkwintet met Martin Fröst werd genomineerd voor de Gramophone-prijs

Gegevens

Contact