Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Denis Kozhukhin

Denis Kozhukhin
  • 1986 (Rusland)
  • Behaalde de derde prijs in 2006 bij de Leeds International Pianoforte Competition en ontving in 2010 de eerste prijs tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd
  • Studeerde aan de Reina Sofía School of Music in Madrid bij Dmitri Bashkirov en Claudio Martinez-Mehner, en voltooide later zijn studie aan de Pianoacademie aan het Comomeer, waar hij advies kreeg van Fou Ts’ong, Stanislav Loudenitch, Peter Frankl, Boris Berman , Charles Rosen en Andreas Staier, en met Kirill Gerstein in Stuttgart
  • Werkte als kamermusicus samen met o.a. Janine Jansen, Julian Rachlin, Renaud Capuçon en vele anderen
  • Trad op met veel van de toonaangevende internationale orkesten, zoals de orkesten van Chicago, London en San Francisco, het Rotterdam Philharmonisch Orkest, Residentie Orkest, Koninklijk Concertgebouworkest, Staatskapelle Berlin, Philadelphia Orchestra en Philharmonia Orchestra
  • Bracht als Pentatone Artist verschillende albums uitt, waaronder de Symfonische Variaties van César Franck met het Luxembourg Philharmonic Orchestra onder leiding van Gustavo Gimeno

Gegevens

Contact