Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Wandelconcerten – startlocatie DUMS (Groep B) (uitverkocht)

Wandelconcerten – startlocatie DUMS (Groep B) (uitverkocht)

DONDERDAG 28 DECEMBER 2023 | AANVANG 11:30 UUR

Startlocatie: DUMS

Toegang voor complete serie Wandelconcerten, incl. lunch to go


Tijdens de Wandelconcerten maakt u een wandeling langs drie ensembles op drie verschillende locaties. Een lunch voor onderweg is bij de prijs inbegrepen.

11:30 – 12:20Wandelconcert 1 (Groep B)Woodcraft DUMS (Marnixzaal)
13:00 – 13:50Wandelconcert 2 (Groep B)Joost Willemze & Soheil ShayestehLeeuwenbergh
14:30 – 15:20Wandelconcert 3 (Groep B)Oriol Marès & Talal FayadBartholomeus Gasthuis (Smeezaal)

Around the World – DUMS (Marnixzaal)

Artiesten:
Woodcraft
Noah Hassler-Forest (viool), Reinout de Vey Mestdagh (cello), Joshua Herwig (cello), Ischa Kooistra (cello), Wouter Torringa (viool)

Bezettingen heb je in alle soorten en maten, maar drie cello’s en twee violen is zacht gezegd ongewoon. Woodcraft doet alles een beetje anders – en laat het klinken als de enige optie. Het kwintet is ook meer een band dan een ensemble. De vijf vrienden van Woodcraft componeren hun eigen muziek en bewegen daarbij vrijelijk tussen de genres, van klassiek tot folk en van jazz tot minimal. Voorop staat steeds het aanstekelijke samenspel, fijngeslepen door jarenlang op straat te musiceren en te improviseren. Eerder stonden ze al op de Cello Biënnale, het Fringe Festival Edinburgh en het Grachtenfestival. In december 2022 sleepte Woodcraft zowel de jury- als de publieksprijs in de wacht bij de Dutch Jazz Competition in het Bimhuis.


Around the World – Leeuwenbergh

Artiesten:
Joost Willemze (harp) & Soheil Shayesteh (live electronics)

Wie de harp alleen maar associeert met fijne salonmuziek zal zijn mening na vandaag gaan bijstellen. Harpist Joost Willemze, winnaar van o.a. de GrachtenfestivalPrijs 2023, neemt je mee naar een wijd spectrum aan klanken zoals je de harp nog niet eerder hebt gehoord. In de prachtige Leeuwenberghkerk giet hij harp-klassiekers in een nieuw jasje en creëert hij een wereld met klankuitersten in een samenwerking met live electronics-artiest Soheil Shayesteh.


Around the World – Estuarium – Bartholomeus Gasthuis (Smeezaal)

Artiesten:
Oriol Marès (klarinet) & Talal Fayad (oed)

Talal Fayad, een Syrische vertolker van Turkse en Arabische muziek op de oed en Oriol Marès, een Latin klarinettist uit Girona, Spanje. Deze musici, met verschillende culturele achtergronden, beiden (oud)-student aan Codarts Rotterdam en momenteel woonachtig in Nederland, gaan in dit duo via eigen arrangementen en composities op zoek naar een gemeenschappelijke artistieke basis. Ze leerden elkaar kennen dankzij Culture Shock, Utrecht en de combinatie bleek zo’n schot in de roos dat vele concerten volgden. Ze presenteren Estuarium: een muzikale samensmelting van Latijnse en Arabische invloeden. Een divers programma boordevol eigen composities en arrangementen. Ze proberen in Estuarium constant dichter bij de ander te komen; Talal begeleidt met akkoorden op de Oud terwijl Oriol improviseert in oneven maten. Een constante interactie en invloeden uit beide culturen passeren doorlopend de revue. Laat je meenemen op een emotioneel geladen reis langs Latijns-Amerika en het Midden-Oosten met een snufje jazz.

28 december 2023

Gegevens

Contact