logo

Lars Vogt

 

 

piano

1970

  • Toonaangevende pianist van zijn generatie met een veelzijdigheid die varieert van het klassieke klassieke repertoire van Mozart, Beethoven, Schumann en Brahms tot de romantici Grieg, Tchaikovsky en Rachmaninov en Lutoslawski. Hij treedt ook steeds meer op als dirigent. In september 2015 ging hij aan de slag als muziekdirecteur van de Royal Northern Sinfonia in the Sage, Gateshead. En dit seizoen werkt hij met vele toonaangevende orkesten, onder andere met Singapore en Nieuw-Zeelandse symfonieorkesten, Warschau Philharmonic en het Orchestre de Chambre de Paris in het Théâtre des Champs-Elysées.
  • Zijn solo-engagementen dit seizoen zijn het Nederlands Radio Filharmonisch Orkest in de ZaterdagMatinee-serie in het Concertgebouw en concerten met de San Francisco Symphony, de St Louis Symphony en het Baltimore Symphony Orchestra.
  • Hij keert terug naar Noord-Amerika in het voorjaar van 2019 voor een tournee met Christian en Tanja Tetzlaff, waaronder New York (Carnegie Hall), Washington DC, Los Angeles, San Francisco en Vancouver. Hij zal ook recitals uitvoeren in Londen, Salzburg, Barcelona en Beijing.
  • Lars Vogt geniet een grote reputatie als kamermuzikant en treedt over de hele wereld op met andere internationale muzikanten. Dit is de eerste keer dat Lars Vogt met Janine Jansen deelneemt aan het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht.

Steun het festival

Blijf op de hoogte