Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

IKFU Cinema: The Quest for Tonewood

IKFU Cinema: The Quest for Tonewood
In de bossen van de Balkan zou je esdoorns kunnen vinden die hun gewicht in goud waard zijn. Van dit magische hout zou je een muziekinstrument van onschatbare waarde kunnen maken: een viool zo prestigieus als een originele Stradivarius. Vioolbouwer Gaspar Borchardt heeft deze missie sinds hij als twintiger door BosniĆ« fietste en toen de meest perfecte boom vond die hij ooit gezien had. Hij kon het hout destijds niet meenemen, maar is vastbesloten het weer te vinden en er een viool van te maken voor de wereldberoemde violiste Janine Jansen. Gaat het Gaspar lukken die ultieme viool te maken?   Regie: Hans Lukas Hansen Noorwegen/Nederland, 2021 Taal: Engels Nederlandse ondertiteling 83 minuten

Gegevens

Contact