Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Slotconcert IKFU 2023 – Lustrumeditie

Slotconcert IKFU 2023 – Lustrumeditie

ZATERDAG 30 DECEMBER 2023 | AANVANG 20:00 UUR

Locatie: Grote Zaal, TivoliVredenburg

incl. garderobe, pauzedrankje en servicekosten


Artiesten:
Janine Jansen (viool), Boris Brovtsyn (viool), Clara-Jumi Kang (viool), Amihai Grosz (altviool), Timothy Ridout (altviool), Ting-Ru Lai (altviool), Daniel Blendulf (cello), Jens Peter Maintz (cello), Torleif Thedéen (cello), Sunwook Kim (piano)

Programma:
Schubert – Strijkkwartet nr. 12 in c kl.t. ‘Quartettsatz’, D. 703
Mendelssohn – Strijkkwintet nr. 2 in Bes gr.t., op. 87  
– – pauze – –
Franck – Pianokwintet in f kl.t.  

Na vier enerverende festivaldagen kunt u nog één keer genieten van het crème de la crème van de internationale kamermuziektop! Zij spelen ook vanavond weer enkele hoogtepunten uit de canon van de kamermuziek met werken van Schubert en Mendelssohn, absolute grootmeesters in het schrijven van hemelse kamermuziek. Janine sluit zelf haar festival af met het Pianokwintet van Franck waar de Franse musicoloog Jean Gallois het volgende over zei: ‘Wat een bewonderenswaardig meesterwerk! Nadat je het geanalyseerd hebt, moet je alles vergeten wat je op wilde schrijven om je over te geven aan dit gedicht dat zo intens dramatisch is en dat in zijn drie delen meer muziek bevat dan een complete opera.’ De perfecte afsluiter dus van deze bijzondere lustrumeditie van het Internationaal Kamermuziekfestival 2023!

Dit concert maakt onderdeel uit van de keuzeconcerten. Bestelt u 3 – 5 keuzeconcerten dan ontvangt u 20% korting op de totaalprijs. Vanaf 6 keuzeconcerten ontvangt u maar liefst 25% korting op de totaalprijs.

30 december 2023

Gegevens

Contact