Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Camerata Trajectina – De Klank van de Stad

Camerata Trajectina – De Klank van de Stad

ZATERDAG 30 DECEMBER 2023 | AANVANG 17:00 UUR

Locatie: Hertz, TivoliVredenburg

incl. servicekosten


Artiesten:
Camerata Trajectina:
Ivan Iliev (viool), Saskia Coolen (blokfluit & viola da gamba), Cassandra Luckhardt (viola da gamba), Constance Allanic (harp & viola da gamba), Arjen Verhage (luit & barokgitaar)

De Domstad ademt kamermuziek – en al langer dan u denkt! Vanaf 1628 kwamen een aantal notabelen (tevens ontwikkelde muziekamateurs) bijeen in het stadhuis, in een ruimte die door de gemeenteraad beschikbaar gesteld. Wekelijks speelden zij de kamermuziek uit die tijd. Het was een serieuze zaak: wie niet kwam opdagen, kon een boete verwachten. Op 1 januari 1631 richtten zij officieel een ‘collegium musicum instrumentale’ op. De openbare concerten waren zo populair dat ze grotere ruimten moesten zoeken;  van het stadhuis naar het Brigittenklooster en later naar de Mariaplaats.

Wat stond er toen op de lessenaar? Camerata Trajectina dook in de archieven en vond een uitgebreide inventaris van de Collegium-bibliotheek. Er is een pracht van een playlist anno 1657 uit samengesteld; de mooiste en beste kamermuziek uit heel Europa. Het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht bestaat 20 jaar – wat een mooie gelegenheid om met ambitie nog verder terug in de tijd te kijken.

Wist je dat je heerlijk kunt dineren in TivoliVredenburg? Kom het IKFU 2023 daarna in stijl afsluiten tijdens het meesterlijke Slotconcert!

Dit concert maakt onderdeel uit van de keuzeconcerten. Bestelt u 3 – 5 keuzeconcerten dan ontvangt u 20% korting op de totaalprijs. Vanaf 6 keuzeconcerten ontvangt u maar liefst 25% korting op de totaalprijs.

30 december 2023

Gegevens

Contact