Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Rising Waves (uitverkocht)

Rising Waves (uitverkocht)

ZATERDAG 30 DECEMBER 2023 | AANVANG 11:30 UUR

Locatie: Buitenplaats Doornburgh, Maarssen

incl. servicekosten


Artiesten:
Syrène Saxofoonkwartet
Femke IJlstra (sopraansaxofoon), Lisa Schreiber (altsaxofoon), Marrich Noordmans (tenorsaxofoon), Aukelien Kleinpenning (baritonsaxofoon)
Merel Vercammen (viool)

Programma:
Arvo Pärt (1935) – Fratres (1977)
Celia Swart (1994) – Underwater I (2018 in opdracht van Syrène)
Jacob ter Veldhuis (1951) – The Waves (2018, voor Syrène)
Celia Swart – Underwater II 
Philip Glass (1937) – Saxofoonkwartet no. 1 (1995)
Celia Swart – Underwater III 
Vaughan Williams (1872-1958) – The Lark Ascending (1914) (arr. M. Gerigk)
Jacob ter Veldhuis – Paradiso (2007) – VII. Heaven of Love (arr. A. Kleinpenning)

Ook buiten de stadsgrenzen kun je genieten van het festival. We wijken tijdens deze editie uit naar het prachtige Doornburgh in Maarssen, een buitenplaats voor kunst en wetenschap. Hier presenteren Buitenplaats Doornburgh en Syrène Saxofoonkwartet de nieuwe concertreeks ‘STEK’. De Syrènes voelen zich in en rondom het water op hun best. Ze hebben zich al eerder letterlijk ondergedompeld in Water Music van Händel met soundscapes “Underwater” van Celia Swart (improvisaties). Samen met violiste Merel Vercammen begeven zij zich voor één keer niet in hun vertrouwde wilde wateren, maar op glad ijs en maken een programma over de waterstijging. Waar in “Underwater” het water langzaam begint te stijgen, staat het water in “The Waves” aan de lippen. In “The Lark Ascending” stijgt de leeuwerik op boven het water uit.

Dit concert maakt onderdeel uit van de keuzeconcerten. Bestelt u 3 – 5 keuzeconcerten dan ontvangt u 20% korting op de totaalprijs. Vanaf 6 keuzeconcerten ontvangt u maar liefst 25% korting op de totaalprijs.

30 december 2023

Gegevens

Contact