Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Harriet neemt afscheid & festival terug naar de winter

Harriet neemt afscheid & festival terug naar de winter

Afgelopen jaren mochten we u begroeten bij de edities van het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht die vanaf 2014 plaatsvonden aan het begin van de zomer. De eerste festivals nog met Janine Jansen en de afgelopen twee onder leiding van celliste Harriet Krijgh. Allemaal onvergetelijke festivals, waar we met heel veel trots op terugkijken. Toch heeft het festival, in overleg met TivoliVredenburg, besloten terug te keren naar de periode tussen kerst en nieuwjaar, waar het ooit allemaal in 2003 begon.

Ondanks het succes van de zomerse festivals overheerst het gevoel dat er in juni zoveel andere evenementen en activiteiten plaatsvinden dat de relatief rustige periode net na kerst zich beter leent voor het organiseren van een festival. Ook hebben we geluisterd naar de aanhoudende roep van veel bezoekers dat zij de voorkeur geven aan eind december en dat juist die periode tussen kerst en nieuwjaar het kamermuziekfestival tot iets absoluut unieks maakt. Vanaf 2019 gaan we daarom weer een winterfestival organiseren, in nauwe samenwerking met TivoliVredenburg en natuurlijk zoals u gewend bent op intieme locaties in de Utrechtse binnenstad.

Harriet heeft met enorm veel plezier, passie en deskundigheid de afgelopen twee festivals geleid, maar voor haar is een festival in de kerstperiode helaas onmogelijk te verenigen met haar concertagenda en persoonlijke leven. Met pijn in het hart nemen we afscheid van elkaar. Met Harriet en Janine Jansen, beschermvrouw van het festival, zullen we op zoek gaan naar een waardig opvolger.

Graag willen wij, samen met u, Harriet heel erg bedanken voor de enorm positieve bijdrage die zij aan het festival gegeven heeft.
Wij hopen van harte om u weer te zien in december 2019.
Via de site en de nieuwbrief zullen wij u op de hoogte houden van de komende ontwikkelingen.

Bestuur & medewerkers
Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht

Gegevens

Contact