9 oktober 2024

Kaartverkoop gestart

De kaartverkoop voor het festival is gestart! Koop nu je tickets.
Geniet van kamermuziek op het hoogste niveau met Janine Jansen en andere internationale topmusici. Ontdek de beste ensembles van Nederlandse bodem en maak kennis met nieuw talent. Ook aan jonge festivalbezoekers is gedacht met diverse kinder- en familieconcerten. Maak een keuze uit de 50 concerten die het festival rijk is! Bij drie of meer concerten krijg je 20% korting op de totaalprijs.

Een aantal festivalhoogtepunten:

Kerkenmarathon
Zaterdag 28 december, 18.00 en 20.00u

Om meer mensen te kunnen laten genieten van dit geliefde programmaonderdeel, is de Kerkenmarathon uitgebreid naar vier kerken in twee looproutes. De Geertekerk, Nicolaïkerk, Lutherse Kerk en Gasthuis Leeuwenbergh bieden dit jaar onderdak aan bijzondere concerten. Iedere looproute eindigt met een slotconcert van o.a. Janine Jansen en Martin Fröst.

Ritme van de wereld
27, 29 en 30 december

De nieuwe serie ‘Ritme van de wereld’ presenteert concerten met maatschappelijke thema’s. Het Kofferbak Collectief brengt in de Lutherse kerk de ‘Plastic Party’, een muzikale reflectie op consumptie. De groep Dyar biedt unieke perspectieven op klassieke muziek vanuit de Arabische wereld. En met ‘The tree under which we gather’ schreef de Zuid-Afrikaanse componist Neo Muyanga speciaal voor het festival een nieuw werk voor strijkkwartet en sopraan.

Openingsconcert
Vrijdag 27 december 20.00 uur

Voor het openingsconcert heeft Janine Jansen weer een keur aan briljante bevriende kamermusici om zich heen verzameld. Met het Pianotrio op. 8 van Brahms en Enescu’s beroemde Octet transformeren ze de Grote Zaal van TivoliVredenburg tot één grote huiskamer.

Festival voor jong en oud
27 t/m 30 december
Ook de allerkleinste festivalbezoekers kunnen tijdens de kerstvakantie genieten van diverse concerten, zoals Mozarts Muziekdoosje (4-18 maanden) en de gratis Bibliothekentour (4+), die langs vier Utrechtse bibliotheken gaat. In ‘De Rijke Bramenplukker’ (6+) neemt verteller Frank Groothof het publiek mee in het gelijknamige sprookje van Godfried Bomans, begeleid door Ensemble SPRANK.

Bekijk het hele programma hier