logo

Ying Lai Green

 

contrabas

 

1980

 

  • Ying Lai, geboren in Cambridge, studeerde contrabas aan Chetham’s School of Music in Manchester en aan de Royal Academy of Music in Londen, waar ze verschillende prijzen en onderscheidingen won en afstudeerde met de hoogste onderscheiding. Na het ontvangen van een beurs van de Countess of Munster Musical Trust, vervolgde Ying Lai haar studie in Duitsland voordat ze werd benoemd in haar eerste orkestpositie bij het Nederlands Philharmonisch Orkest.
  • Sindsdien heeft ze met verschillende grote symfonische en kamerorkesten over de hele wereld gewerkt. Naast haar intense orkest activiteiten heeft Ying Lai recitals gegeven in heel Europa en is er veel vraag naar haar als kamermusicus. Als solist speelde Ying Lai het B-mineurconcert van Bottesini in Nederland, het Dittersdorf-concert in het VK, Bottesini’s Gran Duet met Julien Herve en Bottesini’s Grand Duo Concertante met zowel Daniel Rowland en Rosanne Philippens. In 2009 werd Ying Lai geëerd met een Associateship van de Royal Academy of Music.
  • Ze woont momenteel in Utrecht en is aanvoerder van de contrabas sectie van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, solo bassist bij Amsterdam Sinfonietta en ze heeft een onderwijspositie aan het Conservatorium van Amsterdam.

Steun het festival

Blijf op de hoogte