logo

Nationaal Vrouwen Jeugdkoor

 

 

 

 

  • De leden van het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor (NVJK) zijn tussen de 16 en 30 jaar en afkomstig uit heel Nederland. Artistiek leider en dirigent is Wilma ten Wolde en vocal coach is Irene Verburg.
  • Het NVJK treedt regelmatig op in series als de ZaterdagMatinee en de Vrijdag van Vredenburg, met orkesten als het Radio Filharmonisch Orkest en de Berliner Philharmoniker. Tien jaar achtereen verzorgde het NVJK de muziek tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei in de Nieuwe Kerk te Amsterdam.
  • Het NVJK bracht verschillende cd’s uit, waaronder ‘Hjärtans Fröjd’ o.l.v. de vermaarde Zweedse koordirigent Eric Ericson. In 2015 verscheen bij Challenge Classic de CD met de wereldpremière van de St. Luke Passion van James MacMillan. Het NVJK zong de veeleisende Christuspartij. Erik Voermans schreef in het Parool: ‘… die loepzuiver en vibratoloos zingende jonge stemmen snijden door je ziel.’ In september 2016 werd de cd-opname van de Gurre-Lieder van Arnold Schönberg o.l.v. Markus Stenz, waar het NVJK aan meewerkte, bekroond met een ‘Gramophone Choral Award’.
  • Het NVJK maakte in 2017 een concertreis naar Aarhus, Denemarken (European Cultural Capital of 2017) en een reis naar Kecskemét, Hongarije, waar het koor concerten gaf en fungeerde als practicumkoor in een dirigentenmasterclass georganiseerd door de Liszt Academy.
  • Afgelopen seizoen werd o.a. uitgevoerd : ’Le Miroir de Jesus’ van Caplet met het Doelen Kwartet o.l.v. Ed Spanjaard, de wereldpremière van het door Peter Vigh gecomponeerde ‘Totaliter Aliter’ en ‘Mädchen Prozession’ uit de opera Aus Licht van K.H. Stockhausen.

Steun het festival

Blijf op de hoogte