logo

Bartolomey Bittmann

Klemens Bittmann, viool & mandola

Matthias Bartolomey, cello

2012

 

  • Bekrompenheid en conservatisme zijn hun vreemd: de ‘progressive strings Vienna’ van violist Klemens Bittmann en cellist Matthias Bartolomey. Beide heren opereren sinds 2012 samen en bewegen zich in een rijk klankuniversum. Lyriek naast opwinding, dromerigheid naast magie. Een grootheid als Nikolaus Harnoncourt oordeelde: ‘Superieur gecomponeerd, fantastisch gespeeld – ik luister verrast en enthousiast toe!’
  • Niet alleen deze nestor van de oude muziek toonde zich zo enthousiast: ook de pers roemde hun concerten en cd’s, met pakkende uitspraken als ‘spontaan verbinden ze ‘groovy’ intimiteit met krachtige rock’. En wat te denken van: ‘Een woordenboek van speeltechnieken met een groot potentieel aan spanning en aantrekkingskracht tussen traditie en innovatie’? In Utrecht spelen Matthias Bartolomey en Klemens Bittman het programma Dynamo – tevens de naam van hun derde cd.
  • Matthias Bartolomey verdiende zijn sporen als solocellist in Concentus Musicus en Klemens Bittmann studeerde zowel klassieke als jazzviool; eveneens excelleert hij op de mandola.

Steun het festival

Blijf op de hoogte