Concertinformatie

Datum: ma 30 dec
Aanvang: 11:30u
Prijs: € 22,50

Programma

Mozart Klarinetkwintet Werken van Béla Kovács en Florence Price


Artiesten

Gerbrich Meijer klarinet
Felix Quartet: Marlene Dijkstra viool Caspar Horsch viool Michiel Wittink altviool Liesbeth Bosboom cello

Over dit concert

Het Verborgen Juwelenconcert in het sfeervolle Maltezerhuis aan de Utrechtse Nieuwegracht brengt een jonge Nederlandse klarinettist een dito strijkkwartet bijeen. Gerbrich Meijer en het Felix Quartet, dat in de coronaperiode ontstond, voeren gezamenlijk Mozarts Klarinetkwintet uit. Daarnaast speelt het Felix Quartet werk van Béla Kovács en Florence Price.

Gerbrich Meijer heeft zich overtuigend gemeld aan de top van de Nederlandse klarinettisten. Met haar interdisciplinaire One Woman Show won ze dit jaar overtuigend de Publieksprijs tijdens Dutch Classical Talent 2024. Ook internationaal gooide ze al hoge ogen met het winnen van de Special Prize tijdens de Carl Nielsen International Competition 2022. Nu schittert ze in Mozarts belangrijkste bijdrage aan het klarinetrepertoire naast het Klarinetconcert.

Je zou Mozarts Klarinetkwintet KV 581 uit 1789 kort door de bocht een voorstudie voor zijn geliefde klarinetconcert kunnen noemen dat twee jaar later ontstond. Toch is dit eerste grote werk dat hij voor zijn vriend en briljant klarinettist Anton Stadler schreef, een juweel op zichzelf. Vooral vanwege het samenspel. Hoewel de klarinet fungeert als primus inter pares is het werk pure kamermuziek van de hoogste orde, aldus de Duits-Amerikaanse musicoloog Alfred Einstein.

Bestel kaarten voor drie of meer concerten en ontvang 20% korting op de totaalprijs. Vanaf zes concerten ontvang je maar liefst 25% korting op de totaalprijs.

Zie ook

za 28 dec
20:00u
AvondconcertKerkenmarathon
Drie concerten van topmusici in sfeervolle kerken
ma 30 dec
14:00u
Appeltaartconcert
vr 27 dec
14:00u
Familieconcert
Voorstelling over de tijdloze avonturen van olifantje Babar
zo 29 dec
14:00u
Familieconcert