Concertinformatie

Datum: ma 30 dec
Aanvang: 15:00u
Prijs: € 24,-

Programma

Arenski Strijkkwartet nr. 2 in a klein Dvořák Pianokwintet


Over dit concert

Hoe geweldig is het voor jonge musici om onder aanvoering van gerenommeerde artiesten op een podium te staan. Het is niet alleen een belangrijke leerschool, maar ook een stimulans om alles te geven wat je als musicus in je hebt. Dat doen de jonge musici Ruslan Talas, Pauline van der Rest, Noga Shaham, Oliver Herbert en de Nederlandse Nikola Meeuwsen tijdens dit New Generation Concert in Hertz met Janine Jansen en de Zweedse dirigent en cellist Daniel Blendulf in Arenski’s Tweede strijkkwartet en Dvořáks Pianokwintet.

Sinds hij in 2014 de Herbert Blomstedt Prijs voor directie won manifesteert Daniel Blendulf zich nadrukkelijk als dirigent. Hij werd opgeleid tot cellist, maar koos al snel ook het pad van dirigent. Hoewel hij anno 2024 veel meer dirigeert dan cello speelt, maakt hij voor Janine Jansen, met wie hij geregeld werkte, graag tijd vrij om de cello ter hand te nemen en zijn kennis en inspiratie in Arenski’s Tweede strijkkwartet op de jongere generatie over te dragen.

Janine Jansen neemt de rol van eerste violist op zich in een van de grote meesterwerken uit het kamermuziekrepertoire: het Tweede pianokwintet van Antonin Dvořák. Dit werk ontstond in 1887 toen Dvořák een vroeg kwintet, nu bekend als zijn Eerste pianokwintet, wilde reviseren. Uiteindelijk ging hij zo ver in het aanpassen van het werk, dat hij eigenlijk een heel nieuw kwintet aan het schrijven was waarin de Tsjechische volksmuziek heerlijk samenviel met Dvořáks bronskleurige lyriek.

Bestel kaarten voor drie of meer concerten en ontvang 20% korting op de totaalprijs. Vanaf zes concerten ontvang je maar liefst 25% korting op de totaalprijs.

Zie ook

zo 29 dec
11:00u
Verborgen juwelen
Met werken van Mozart en Purcell
ma 30 dec
14:00u
Familieconcert
Met verteller Frank Groothof
zo 29 dec
14:00u
Ritme van de wereld
Verbinding door muziek
ma 30 dec
11:00u
Familieconcert
Muzikale voorstelling over een sprookjeswereld