Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Slotconcert IKFU 2022

Slotconcert IKFU 2022

Programma
P. Ben Haim – Strijktrio (11’)
Chausson         Concert voor viool, piano en strijkkwartet in D, op. 21   (43’)                 
– – pauze – –
P. Tsjaikovski – Serenade voor strijkers in C, op. 48 (34’)

Wegens ziekte van Janine Jansen eerder deze week is de programmering aangepast. Janine Jansen speelt op deze slotavond daarom nu de Chausson die ze op de openingsavond zou spelen. Het hoorntrio van Brahms is nu op de openingsavond te horen.

Na vier enerverende festivaldagen sluiten we het festival op een bijzondere wijze af: Tsjaikovski’s beroemde strijkersserenade staat op de lessenaar waardoor niet alleen onze internationale festivalmusici allemaal te zien en te horen zijn maar ook onze fantastische New Generation Artists! Om de grote bezetting compleet te maken schuiven drie grote Nederlandse talenten aan evenals de aanvoerder contrabas van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Voor de pauze speelt Amihai uit zijn geboorteland het strijktrio van Paul Ben Haim en speelt de fenomenale hoornist Chezy Nir het schitterende hoorntrio van Brahms, beide werken stonden ook vorig jaar op het programma maar konden toen helaas niet doorgaan, dus extra speciaal dat we het dit jaar live zullen gaan horen!

Dit concert wordt opgenomen door AVROTROS en live uitgezonden op NPO Radio 4 en via radio4.nl.

Gegevens

Contact