Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Verborgen Juwelen – Kwartetten (Eudora Quartet)

Verborgen Juwelen – Kwartetten (Eudora Quartet)

Het in Nederland gevestigde ensemble Eudora Quartet bestaat uit vier jonge strijkers uit Turkije en Spanje. Het vreemde jaar 2020 bracht hen samen om door middel van muziek te vechten voor gendergelijkheid, met behulp van hun visie over het repertoire voor strijkkwartet. Ze presenteren een programma met schitterende composities van vrouwelijke componisten uit verschillende periodes. Lange tijd kreeg muziek van vrouwelijke componisten weinig tot geen aandacht of de waardering die het verdiende, het Eudora Quartet spant zich in om deze muziek voor een breed publiek toegankelijk te maken en geeft het een plek die het verdient: op het podium!

Gegevens

Contact