Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

donderdag 29 december - 11.00 uur

Ring-Ring (6+)

TivoliVredenburg, Hertz

€ 15 incl. garderobe en servicekosten | U-PAS, CJP, 5-29 jaar: € 7,50 | Kinderen t/m 4 jaar gratis

Ring-Ring (6+)

Uitvoerenden: Wilco Oomkes (accordeon, compositie en arrangement), Jorick Bronius (percussie en elektronica, compositie en arrangement), Marie Raemakers en Rob Logister (visuele animatie, productie, concept, techniek en beeld), Jeannette van Steen (dramaturgie en eindregie)

Bestel kaarten

Ring-Ring is een tekstloze voorstelling, waarbij livemuziek, poëtische lichtbeelden en theater voor je ogen versmelten tot een filmisch sprookje.

Fietsbel Ring-Ring is verdwaald. Langs sprookjesachtige maar ook gevaarlijke oorden zoekt hij zijn fiets. Een aandoenlijk avontuur vol vrolijke maar ook heikele momenten met vreemde wezens en onverwachte ontmoetingen. Of zijn zoektocht wordt beloond blijft spannend tot het einde.

Lichtbende heeft Ring-Ring speels gebaseerd op Der Ring des Nibelungen van Richard Wagner. Maar nu op haar eigen unieke manier vol oogstrelende visuele en muzikale vondsten. De muziek van Ring-Ring is speciaal voor deze voorstelling gearrangeerd en gecomponeerd voor accordeon, percussie en live-elektronica. Leidmotieven uit de opera worden even vreemd en verrassend als de beelden in dit verhaal.

Lichtbende is bekend om haar poëtische voorstellingen met een unieke combinatie van handmatig geanimeerde projecties en livemuziek. Alle handelingen van de artiesten zijn zichtbaar voor het publiek. Alledaagse materialen transformeren tot levendige personages. Een versmelting van visuele kunst, theater en muziek. Verhalen van pure verbeelding waarbij het gebruik van taal overbodig wordt. Lichtbende speelt over de hele wereld op gerenommeerde festivals. Een coproductie met het Suzhou Culture and Arts Center en Hermark Classical Suzhou in China.

29 december 2022

Gegevens

Contact