Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Kerkenmarathon – Nicolaikerk

Kerkenmarathon – Nicolaikerk

Een vast en geliefd onderdeel van het IKFU! Vanaf 19.00 uur nemen we je mee naar drie prachtige sfeervolle Utrechtse kerken die in deze tijd van het jaar extra mooi zijn aangekleed. Onze internationale topcast speelt vertrouwde werken, waarbij sommige in een ander jasje worden gestoken. Zo speelt hoornist Chezi Nir in het beroemde Dumky trio van Dvořák in plaats van de cellist. En de cellosuites van Bach maar dan uitgevoerd in een bewerking voor twee cello’s. Waar we ook twee cello’s gaan horen is in het bijzondere strijkkwartet van Arenski: in plaats van de standaardbezetting met twee violen kent dit stuk een ongebruikelijke bezetting voor viool, altviool en twee cello’s. We sluiten de avond vanaf 21.30 uur gezamenlijk af in de Nicolaikerk, waarbij ons New Generations kwartet Opus 13 het prachtige Langsamer Satz van Webern zal spelen. Amihai en Janine delen tot slot samen het podium in het Duo nr. 1 van Mozart. Uiteraard met glühwein of chocomelk en een heerlijke oliebol!

Programma Nicolaikerk (21:30 uur groep 1 en groep 2 komen hier samen):

J.S. Bach – Cellosuite nr. 2 in d, BWV 1008 (arr. Zvi Plesser & Hillel Zori) (18′)
A. Webern – Langsamer Satz (8’)
W.A. Mozart – Duo nr. 1 in G, K. 423 (14’)

Gegevens

Contact