Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

woensdag 28 december - 13.00 uur

Wandelconcert – Kameropera Bakkie Bach (groep B)

Paushuize

€ 45,- | U-PAS, CJP, <30 JAAR: € 22,50 voor de hele serie van 3 wandelconcerten inclusief lunch to go

Wandelconcert – Kameropera Bakkie Bach (groep B)

Uitvoerenden: Klaartje van Veldhoven (sopraan), Mattijs van de Woerd (bariton), Pepijn Meeuws (cello), Renée Bekkers (accordeon)

Bestel kaarten

Bakkie Bach, ofwel De Koffiecantate van J.S. Bach, is een geestige mini-opera waarin vader Schlendrian zijn dochter Lieschen van haar koffieverslaving af probeert te krijgen. Hij geeft haar alleen toestemming om te trouwen als ze stopt met koffiedrinken. Terwijl Schlendrian op zoek gaat naar een geschikte man voor zijn dochter, vertelt Lieschen stiekem aan iedereen dat ze trouwt onder één voorwaarde: dat ze koffie mag zetten wanneer ze wil. Het moraal van dit verhaal: vrouwen houden nu eenmaal van koffie!

In de zomer van 2020 ontstond er, te midden van de eerste coronagolf, een bijzonder initiatief; De Boerencantate. Deze muziektheatervoorstelling van J.S. Bach werd in het Nederlands uitgevoerd, o.a. op boerenerven en in stallen. De voorstelling werd een gigantisch succes. De Boerencantate werd meer dan 40 keer uitgevoerd en kreeg aandacht in de landelijke pers zoals De Volkskrant en het NRC (5 *****) en werd geprezen als één van de beste voorstellingen van 2020. Dat vraag natuurlijk om een vervolg: Bakkie Bach!

Tijdens de Wandelconcerten loopt u langs 3 locaties waar u elke keer van een nieuwe kameropera kunt genieten. De kameropera’s hebben een lengte van ca. 45 – 60 minuten.

Groep B heeft het volgende schema:

11:30How to be a Prima Donna
13:00Bakkie Bach
14:30Le Bal Masqué
28 december 2022

Gegevens

Contact