Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Wandelconcert – Kameropera Le Bal Masqué (groep A)

Wandelconcert – Kameropera Le Bal Masqué (groep A)

Le Bal Masqué is een ‘fusion’ opera over een vrouw die op harde wijze leert dat de lijn tussen verwachtingen en illusie flinterdun is. Opera, mime en maskerspel komen hier samen met muziek van Francis Poulenc en teksten van Max Jacob. Le Bal Masqué is de derde productie van SALIX kameropera (voorheen Studio Salix).

In Le Bal Masqué organiseert de gastvrouw een gemaskerd bal, maar geen van haar gasten komt opdagen. Samen met de twee artiesten die zij heeft ingehuurd voor het entertainment die avond, wacht zij gedesillusioneerd op haar bezoek, maar niemand daagt op. Om betaald te krijgen moeten de artiesten hun tijd uitzitten waarop zij uit verveling besluiten om wat scènes te improviseren. Ongevraagd wordt de vrouw hier deel van en wordt zij geconfronteerd met haar eigen hypocrisie. Het luidt de ondergang van schone schijn in ten gunste van het feest der excentriciteit.

De ‘cantata profane’ Le Bal Masqué (1932) van Francis Poulenc vormt de muzikale achtergrond waartegen het verhaal, dat is samengesteld uit absurde gedichten van Max Jacob, zich afspeelt. De muziek is kleurrijk en de teksten zijn volgens Poulenc ‘slechts te verbinden door fantasie’; het recept voor een compacte, theatrale en speelse kameropera.

Le Bal Masqué is een productie van SALIX kameropera onder leiding van Rennik-Jan Neggers (artistiek leider) en Lisanne van Vucht (zakelijk leider). Mede mogelijk gemaakt door: Emmelot Vis Fonds (Prins Bernhard Cultuurfonds, Utrecht), M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting en Stichting Carel Nengerman Fonds.

Tijdens de Wandelconcerten loopt u langs 3 locaties waar u elke keer van een nieuwe kameropera kunt genieten. De kameropera’s hebben een lengte van ca. 45 – 60 minuten.

Groep A heeft het volgende schema:

11:00Bakkie Bach
12:30Le Bal Masqué
14:00How to be a Prima Donna


Gegevens

Contact