Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Openingsconcert

Openingsconcert

Programma
J. Brahms – Hoorntrio in Es, op. 40
A. Zemlinsky – Maiblumen blühten überall voor sopraan & strijksextet (10’)                             
– – pauze – –
J. Brahms – Strijksextet nr. 2 G, op. 36

Wegens ziekte tijdens de repetitie van dit concert zal Janine Jansen tijdens dit concert niet spelen. Het programma is daarom iets gewijzigd. Er is een mail verstuurd aan ticketkopers. Janine zal wel spelen in de overige concerten van het festival.*

Na twee edities die in het zicht van de haven werden geannuleerd is het IKFU ein-de-lijk weer terug op de vertrouwde plek tussen Kerst en Oud en Nieuw! En het openingsconcert begint direct met de allermooiste kamermuziek die je kunt wensen! Gastprogrammeur Amihai Grosz selecteerde drie pareltjes om mee te starten: het overbekende tweede strijkssextet van all time favorite Brahms, het romantische Maiblumen blühten überall waarbij sopraan Alma Sadé als een nachtegaal zal klinken en het concert wordt afgesloten door onze eigen Janine Jansen die zal gaan soleren in het concert voor viool, piano en kwartet van Chausson. Tijdens dit openingsconcert kunt u al kennismaken met de New Generation Artists: het Noorse strijkkwartet Opus 13 en groot talent en tevens leerling van Janine: Hana Chang.

Bekijk hier de liedteksten.

Dit concert wordt opgenomen door AVROTROS en live uitgezonden op NPO Radio 4 en via radio4.nl.

Wegens ziekte van Janine Jansen de afgelopen paar dagen kon zij pas later afreizen naar Utrecht waardoor we het repetitieschema hebben moeten aanpassen. Om voldoende repetitietijd voor Chaussons Concert voor viool, piano en strijkkwartet in te kunnen ruimen én om haar voldoende hersteltijd te geven, hebben we helaas moeten besluiten om Chausson om te wisselen met het Brahms Hoorntrio in Es. De Chausson zal nu op de slotavond van het festival klinken op vrijdag 30 december. Het prachtige hoorntrio van Brahms zal nu op de openingsavond te horen zijn.

Gegevens

Contact