Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Openingsconcert 2023

Openingsconcert 2023

Programma
Het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht is de onovertroffen bekroning op het muziekjaar. Iedere decembermaand strooit topvioliste en artistiek aanjager Janine Jansen met muzieksurprises tijdens een festival vol concerthoogtepunten. Voor de extra feestelijke twintigste editie laat ze kamermuziekvrienden van over heel de wereld overkomen, onder wie pianist Denis Kozhukhin, violist Boris Brovtsyn en altviolist Amihai Grosz.

Droomfestijn
In 2003 creƫerde Nederlands beroemdste violiste Janine Jansen haar eigen droomfestijn met het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht. Want kamermuziek maken doe je het liefst met vertrouwde kameraden. In het begin was Jansens kamermuziektreffen nog kleinschalig maar al snel groeide het uit tot een belangwekkend klassiekemuziek-evenement.

Kamermuziekschatkamer
Jansen heeft inmiddels een indrukwekkende muzikale kennissenkring opgebouwd. Ze klopt aan bij bevriende internationale kamermuziekkanjers die maar wat graag aanschuiven bij het Utrechtse muziekfestival. Tijdens kerst en oud en nieuw grasduinen topmusici naar hartenlust door de schatkamer van de kamermuziek. Van romantiek en Weens klassiek, tot onbekend twintigste-eeuws en meditatief impressionisme. In TivoliVredenburg wordt het jaar uitgeluid met kamermuziek par excellence.

Gegevens

Contact