Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Tami Pohjola

Tami Pohjola
  • 1996 (Finland)
  • Studeerde bij Grazyna Zeranska-Gebert aan het Espoo Music Institute en vervolgens bij Réka Szilvay aan de Sibelius Academy en aan de University of Music and Performing Arts München bij Mi-kyung Lee 
  • Studeert momenteel in Sion aan de Haute École de Musique Valais bij Janine Jansen
  • Won diverse prijzen tijdens concoursen waaronder de eerste prijs van de International Dinu Lipatti Violin Competition in 2019, de Kuopio Violin Competition in 2015 en de International Young Musician Competition in Estland in 2009, werd tweede in de Juhani Heinonen Violin Competition in Jyväskylä, in de Junior Categorie in 2009 en als Senior in 2012
  • Trad op als solist met onder andere het Finse Radio Symfonie Orkest, Helsinki Philharmonic Orchestra, Lahti Symphony Orchestra, Tampere Philharmonic Orchestra, Lohja City Orchestra, Tapiola Sinfonietta en maakte recent haar debuut in het Verenigd Koninkrijk met The Hallé orchestra in Manchester, waar ze Sibelius’ Vioolconcert speelde
  • Bespeelt een Guadagnini-viool (1754) die eigendom is van de Finse Culturele Stichting

Gegevens

Contact