Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Charlotte Spruit

Charlotte Spruit
  • 2000 (Nederland)
  • Begon haar vioollessen op vierjarige leeftijd bij Coosje Wijzenbeek. Ze studeerde aan de Guildhall School of Music bij David Takeno, en bij Ying Xue aan de Royal Academy of Music. Momenteel voltooit ze haar masteropleiding aan de Royal Academy of Music bij Rachel Podger, Pavlo Beznosiuk en Ying Xue
  • Nam deel aan masterclasses bij o.a. Shunske Sato, Robert Levin en Liza Ferschtman
  • Trad als gepassioneerd kamermusicus en solist op in prominente zalen zoals het Concertgebouw, Wigmore Hall en de Elbphilharmonie en werkte als kamermusicus samen met o.a. Janine Jansen, Rachel Podger, Gidon Kremer, Tabea Zimmermann, Lawrence Power en Christian Tetzlaff
  • Trad als solist op met vele orkesten, waaronder het Residentie Orkest Den Haag, het Radio Filharmonisch Orkest, het Pauliner Barockensemble en Ensemble Esperanza
  • Won in 2022 zowel de eerste prijs als de publieksprijs en de Genuin Classics prijs bij het Leipzig International Johann Sebastian Bach Competition. Daarnaast is ze laureaat van andere concoursen, zoals het Kloster Schöntal International Violin Competition, Concours International Arthur Grumiaux en het Oskar Back Concours
  • Ontving in 2020 de Anton Kersjes Vioolprijs
  • Werkte samen met kunstenaar Jérémie Queyras, en creëerde voorstellingen waarin ze schilderkunst en muziek combineerde. Samen wonnen ze de eerste prijs op het Goodmesh Concours in 2022
  • Bespeelt een 18e-eeuwse anonieme Italiaanse viool, in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF)

Gegevens

Contact