logo

Programma 2020

Het programma van het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht staat online. U kunt op deze site alle concerten die we van 27 t/m 30 december in TivoliVredenburg presenteren bekijken. Op vrijdag 4 december start vanaf 10.00 uur de kaartverkoop. Helaas kunnen er slechts 30 mensen in de zaal, maar toch maken we er een gezellig en zo bruisend mogelijk evenement van. Bijna alle concerten zullen ook via Radio 4 en online live te beluisteren en te zien zijn, dus als een concert is uitverkocht, hoeft u toch niets te missen.

Zoals we eerder lieten weten zijn Janine en haar internationale vrienden vanwege de coronamaatregelen er nu niet bij, maar gelukkig komen zij er in de eerste dagen van juli 2021 naar Utrecht voor een extra zomereditie van het festival. Schrijf die data vast in uw agenda!

Aanstaand (deel van het) festival hebben we een fantastische groep jonge Nederlandse musici over de vloer, die allemaal prachtige programma’s hebben samengesteld. Zij hebben nu de hoofdrol en staan in de spotlight.

Young Artist in Residence Tim Brackman speelt met vrienden het Forellenkwintet van Schubert, met zijn Animato Quartet Beethovens Razoemovskikwartet, opus 59 nr. 2 en met zijn Brackman Trio het heerlijke Dumky-trio van Dvorák. Verder komt Lotus de Vries met Olivier Patey, het Cello Octet Amsterdam, Oscar Back-winnaar Coraline Groen, het Berlage Saxophone Quartet, Rik Kuppen, Jelmer de Moed en vele anderen. Er klinkt muziek van Mahler, Schumann, Tsoupaki, Brahms, Webern, Mozart, Franck, Gordon, Bach en Bruch. Verder hebben we verschillende kindervoorstellingen door het Ardemus Quartet, het Wervelwind ensemble en een groep musici die het sprookje De Chinese Nachtegaal en de Keizer vertolken. Ook zijn er Appeltaartconcerten met violiste Ruña ‘t Hart in een hoofdrol en een reeks concertjes in de Utrechtse bibliotheken met Coraline Groen, Robbrecht Van Cauwenberghe, Valentina Toth & Lucas van der Vegt.

Steun het festival

Blijf op de hoogte