logo

Festivalprogramma 2020

Janine Jansen en Amihai Grosz hebben de afgelopen zomer nagedacht over de artistieke lijnen. Hoe kun je onder verschillende condities een mooi programma neerzetten met een internationale bezetting? Welke musici kunnen en willen naar Utrecht komen? Hoe blijven we zo flexibel mogelijk zodat we onder veranderende omstandigheden toch snel mooie alternatieven kunnen bieden? Op welke manier kunnen we in deze onwerkelijke tijd zoveel mogelijk mensen laten genieten van kamermuziek?

Wij zijn verheugd dat Janine en Amihai vanuit hun grote muzikale netwerk weer een aantal fantastische musici hebben kunnen uitnodigen. Geen grote groep dit jaar, maar wel veel vertrouwde gezichten: Mischa Maisky, Denis Kozhukhin, Boris Brovtsyn, Jens Peter Maintz, Timothy Ridout en Daniel Blendulf. Uiteraard met een slag om de arm, maar we gaan er nu van uit dat zij het grote pianotrio van Tsjaikovski zullen uitvoeren, Strauss’ Metamorphosen voor strijkseptet, het Strijktrio in c klein van Beethoven, een van de twee pianokwartetten van Dvorák, Sonates van Ravel en Sjostakovitsj en als absolute uitsmijter het prachtige Strijkkwartet in C van Schubert – je weet wel, die met de dubbele cello bezetting.

Steun het festival

Blijf op de hoogte