logo

We zijn er bijna!!

Terwijl de binnenstad in een feestelijke kerststemming komt en vlaggen en posters met Janine Jansen het straatbeeld tooien, staan de festivalmusici te trappelen om af te reizen naar Utrecht. De kerstdagen staan voor Janine en haar muzikale vrienden in het teken van de vele repetities, om op topniveau het publiek vanaf 27 december met volle teugen te laten genieten van de mooiste muziek. Wij zien uit naar een onvergetelijke 16de editie, samen met jullie! Een groot aantal concerten is al uitverkocht, maar vrees niet, er is nog genoeg moois te beleven. Zo kunt u nog naar de Kerkenmarathon op zaterdagavond of het Appeltaartconcert op zondagochtend en zondagmiddag zijn er nog kaarten voor de familievoorstelling De Boom met het Oor. Ook tijdens het Slotconcert kun je erbij zijn!

Laatste kaarten Kerkenmarathon De Lutherse Kerk is misschien wel het best bewaarde geheim van alle Utrechtse kerken. Min of meer verscholen in de Hamburgerstraat, huist achter een prachtige gevel een oase van rust en licht. De akoestiek is er fenomenaal voor kamermuziek. Vandaar dat Janine Jansen (weglaten) heeft gekozen om hier de 3de Vioolsonate van Brahms samen met pianist Lars Vogt uit te voeren. Een prachtige start van onze Kerkenmarathon die na het optreden de Lutherse Kerk via de Geertekerk naar de Nikolaïkerk voert. In de Geertekerk leidt Boris Brovtsyn het Sextet van Korngold en in de Nikolaïkerk voegt Janine zich bij het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor voor de wereldpremière van een stuk van de Zweedse componiste Britta Byström. Tijdens de wandelingen tussen de kerken is er zoals altijd traditionele, feestelijke koek en zopie. En het schijnt dat er meegezongen mag worden in de Nikolaikerk…..

>>> zaterdag 28 december om 19.00 uur Kerkenmarathon | bestel hier kaarten

Vrolijke zondagochtend  Op de één na laatste festivaldag gaan we om 11.00 uur vrolijk van start met veel zang. Als opwarmer klinken eerst aria’s uit de opera Carmen van Bizet. Na de pauze zijn de schijnwerpers gericht op de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw met liedjes van onder andere Richard Rodgers. Hij was misschien wel de productiefste Broadway-componist ooit, met 37 musicals, muziek voor 10 films en zo’n 1500 liederen. Uit zijn musical The Sound of Music wordt I have confidence en Edelweiss gezongen, en Oh what a beautiful day uit Oklahoma. De legendarische Glenn Miller behoeft geen introductie; tot zijn grootste successen behoren Moonlight Serenade en In the Mood. Verder horen we Irving Berlin’s White Christmas en Cheek to cheek uit Top Hat. Zangeres Vera Lynn wordt geëerd met het iconische lied We’ll meet again, en uiteraard zal On the street where you live uit My fair lady niet ontbreken. En wie kan deze iconische liedjes beter vertolken dan onze eigen Karin Strobos en Erik Slik? Misschien mag u wel zachtjes mee neuriën.

zondag 29 december om 11.00 uur Appeltaartconcert TivoliVredenburg Hertz | bestel hier kaarten

 

Steun het festival

Blijf op de hoogte