logo

Programma 2019: tipje van de sluier

Janine heeft voor het aanstaande festival niet alleen oude bekenden zoals Amihai Grosz, Jens Peter Maintz en Boris Brovtsyn gevraagd om naar Utrecht te komen, maar ook nieuwe sterren waaronder het duo BarthlomeyBittmann, altviolist Timothy Ridout en het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor.

Het wordt een fijne mix van vertrouwd en nieuw, van klinkende namen en vers talent. Zo spelen Janine en haar internationale vrienden intensief samen met Noa Wildschut (foto) en Alexander Warenberg in bijvoorbeeld het Divertimento van Bartók en de octetten van Mendelssohn en Sjostakovitsj. Verder klinkt het prachtige strijksextet van Korngold en het opus 18 van Brahms, Schuberts beroemde strijkkwintet met twee celli en de Kammersinfonie van Schönberg. We sluiten het festival swingend af met een lange set walsen van Johan Strauss jr.

Natuurlijk staan dit jaar ook de traditionele Kerkenmarathon en de Verborgen Juwelen op het programma en speciaal voor het jonge publiek My 1st Festival. Op zondagmiddag mag je zeker de prachtige familievoorstelling De Boom met het Oor met het Ardemus Saxofoonkwartet niet missen. Of de Wandelconcerten op maandagochtend die via Paushuize, Maltezerhuis, Palladio en Sonnenborgh naar de Geertekerk leiden waar Janine samen met haar vader deze heerlijke muzikale tocht besluiten met werken van onder andere Johann Sebastian Bach.

Steun het festival

Blijf op de hoogte