logo

Janine Jansen programmeur in 2019

Na vijf mooie zomers gaat het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht terug naar de periode tussen kerst en nieuwjaar. De eerstvolgende editie van het festival vindt plaats van 27 – 30 december 2019.

Spannend nieuws is dat we vanaf dat moment met wisselende programmeurs gaan werken. We hebben een mooie lijst met nationale en internationale topmusici die komende jaren aan het festival een prachtige artistieke invulling kunnen geven. Maar wie kan er beter de aftrap voor dit festival nieuwe stijl geven dan violiste en oprichter van het festival Janine Jansen? Wij zijn zeer verheugd dat zij bereid is om in 2019 éénmalig de artistieke leiding ter hand te nemen om zo een nieuwe traditie stevig in de grondverf te zetten.

Janine zal een programma samenstellen met bekende en minder bekende hoogtepunten uit het kamermuziekrepertoire en uitvoeren met de passie en gedrevenheid die haar eigen is, samen met bevriende musici die van over de hele wereld naar Utrecht zullen komen. Concerten vinden plaats in TivoliVredenburg en diverse historische locaties in de Utrechtse binnenstad. Op 1 juni 2019 maken we het volledige programma van het komende festival bekend en op 1 september 2019 start de kaartverkoop.

Bovendien blijft Janine als beschermvrouw ook na 2019 betrokken bij het festival. Zij zal directie en bestuur adviseren bij de keuze van de jaarlijks wisselende programmeur.

Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht

27 – 30 december 2019

Steun het festival

Blijf op de hoogte